Heavy lifting met HMPE round slings

De vervaardiging van kwalitatief heavy lifting equipment vraagt een productiewijze met uiterste precisie. Als producent van heavy duty round slings is onze focus primair gericht op het continu verbeteren van de kwaliteit en technische specificaties. Daarom werken wij voor de levering van onze hijsbanden uitsluitend samen met wederverkopers. Daarnaast profiteren ook de contractors van Offshore Lifting Operations van onze expertise en technische ondersteuning omtrent materiaaleigenschappen. Wij denken graag mee bij het opstellen van uw rigging design of lift construction met specialistische kennis en informatie.

Round slings offshore heavy loads

Het gebruik van HMPE round slings neemt de laatste jaren sterk toe voor het hijsen van offshore heavy loads en oversized heavy components. De verbeterde veiligheid door de grotere belastingcapaciteit met lichter materieel is een belangrijke overweging om HMPE round slings op te nemen in het hijsplan van offshore construction of installation projects. Ook is er steeds meer data beschikbaar over de gedragingen van het materiaal onder bepaalde omstandigheden. Ook Enduro Softslings draagt bij aan deze dataverrijking met uitgebreide proeven en tests door haar eigen R&D afdeling.

Een ander rigging design in offshore heavy lifting

Een veilige manier van offshore heavy lifting begint bij een andere vorm vorm van rigging design. Wanneer een lift construction van bijvoorbeeld een jacket platform installation of monopile vanuit ‘hijsen met staal’ wordt uitgedacht en uitwerkt, is de uitkomst vaak suboptimaal. Zowel in termen van hijsvermogen, als qua kosten en efficiency. Als Enduro Softslings denken we graag mee met uw rigging design om optimaal gebruik te maken van de voordelen van HMPE hijsbanden.

Heavy lifting transport equipment

Onze heavy lifting transport equipment bestaat uit HMPE synthetische hijsbanden met een MBL tot wel 3500t. De EWL heeft een bereik van 1 tot 150 meter met een lengtetolerantie van slechts 10 mm. Op verzoek worden onze round slings onderworpen aan een proof load en voorzien van certificeringen door een classificatiebureau. Naast heavy lifting hijsbanden levert Enduro Softslings ook aanvullende transport equipment zoals webbing slings, protection, multi leg covers en wearpads. Voor de juiste technische toepassing van heavy lifting equipment in maritieme transporten en constructiewerken denkt Enduro Softslings graag met u mee.

Safety lifting

Veiligheid blijft de belangrijkste factor in heavy lifting. Safety lifting ligt voor een deel geborgen in de eigenschappen en conditie van het hijsmateriaal. Dankzij onze gecontroleerde productie en R&D inspanningen is de kwaliteit en daarmee de veiligheid van onze rondstroppen bij levering nauwkeurig vast te stellen. Het gebruik in de praktijk is echter moeilijker controleerbaar. Daarom ondersteunt Enduro Softslings met inspectie en reparatieservice. Zo dragen wij bij aan optimale safety lifting en verlengen we de gebruiksduur van onze heavy lift slings.

The future of wind energy & wind farm construction

De activiteiten in offshore construction van wind energy en windparken is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Met de uitdagingen in het realiseren van meer duurzame energiebronnen zal die ontwikkeling de komende jaren alleen nog maar meer toenemen. Als Enduro Softslings zien we hierdoor een toename in volume van het gebruik van heavy lift softslings voor onder andere het plaatsen van fundaties voor offshore windmolens. Dit zal een belangrijke aanjager zijn van productontwikkeling. Door als producent de focus te houden op het product en de productie willen wij voorop blijven lopen in innovatie en kwaliteit.

Oil & gas decommissioning

Naast het gebruik van onze round slings in de wind industrie en offshore installation zien we ook steeds vaker dat onze slings worden toegepast voor oil & gas decommissioning. Het gebruiksgemak en de verbeterde ergonomische werkomstandigheden zijn belangrijke voordelen voor de riggers. Ook kan het gebruik van de lichtgewicht HMPE synthetische hijsbanden bijdragen aan een verbeterde total cost of ownership wanneer repeterende handelingen sneller uitgevoerd kunnen worden. Het gebruik van synthetische hijsbanden draagt zo bij aan het maximaliseren van operational efficiency en uptime. Uw project blijft op schema en binnen budget.

Niets is zo kostbaar als tijd. Wanneer u de voorbereidende handelingen tijdens het aanslaan en riggen kunt beperken, of zelfs voor een deel kunt overslaan, betekent dit een directe kostenbesparing. Met onze high performance HMPE slings wordt deze efficiencyslag een constante factor. Doordat er sneller gehandeld kan worden, met minder middelen, levert het voordelen op voor het totale hijsproject. Bereik sneller de hoogst haalbare prestatie.

Ook in de voorbereidingen en productie profiteert u bij Enduro Softslings van korte lijnen en snel schakelen. Wij behandelen elke aanvraag persoonlijk en zijn continu betrokken bij de productie, levering en service. Zo borgen wij de kwaliteit van ons product en onze aanpak.

Ontwikkeld voor complexiteit en precisie 

Zowel onshore als offshore komen complexe hijsprojecten steeds vaker voor. Lasten worden groter, zwaarder, gevoeliger en omstandigheden moeilijker. Met onze high performance HMPE slings heeft u het juiste gereedschap in handen om aan deze nieuwe uitdagingen te beantwoorden. Waar traditionele hijsmiddelen tekortschieten in eigenschappen en werkbaarheid, zijn synthetische stroppen een sterk alternatief.

Lengtetolerantie op de mm

De kracht van ons productieproces is de nauwkeurigheid van mens en machine. Door constante kwaliteitscontrole van grondstoffen, processen en output realiseren wij een lengtetolerantie van onze slings die op de millimeter nauwkeurig is. Dat geeft u de zekerheid van een product dat altijd past volgens plan. Ook dat is de kracht van consistentie