Duurzaamheid

Samenwerking Clean2Anywhere

We kunnen het niet alleen. Voor een duurzame cyclus hebben we elkaar nodig. Vanuit dit besef werken we samen met het initiatief Clean2Anywhere. Een ‘knotsgek experiment’, zoals zij zelf verwoorden op de website. Clean2Anywhere bouwt een 17e eeuws schip vanuit gerecycled afvalplastic. Met de reststroom uit onze productie en afgekeurde hijsbanden, levert Enduro Softslings grondstoffen voor o.a. het vervaardigen van tuigage, maar ook technische kennis voor dit project. Zo pionieren we samen naar een circulaire toekomst voor HMPE. Volg Clean2Anywhere of investeer ook zelf mee als partner. Volg hier onze ontwikkelingen met Clean2Anywhere:

The butterfly effect

Een ogenschijnlijk kleine actie kan een grote impact hebben. En hoewel onze softslings slechts een bescheiden onderdeel zijn van een veel grotere keten, zijn we gedreven om op onze manier bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dat doen we door vanuit onze positie als product manufacturer de samenwerking op te zoeken met onze gebruikers (softsling maintenance), ons dealernetwerk (reuse en redistribute). toeleveranciers en derden zoals Clean2Anywhere. Ons uitgangspunt in deze activiteiten is het behoud van waarde. Wilt u bijdragen aan deze ontwikkelingen? We gaan graag het gesprek aan.

HMPE recyclen

De technische grenzen oprekken

Wij zijn ons als producent van HMPE softslings bewust van onze bijdrage aan de toename van kunststof in ons eco-systeem. En hoewel het gebruik van softslings voordelen biedt met betrekking tot bijvoorbeeld CO2-uitstoot, het kan altijd duurzamer. Daarom zoeken we de technische grenzen van wat mogelijk is. 

HMPE recyclen en tegelijk de waarde en kwalitatieve voordelen van het product behouden, is complex. Het nuttig kunnen hergebruiken van snippers restmateriaal uit productie en van wisselende kwaliteit slings die operationeel afgeschreven zijn, vraagt om slimme technieken om tot hoogwaardige toepassingen te komen. Daarom doen we diverse onderzoeken en proeven, samen met uiteenlopende partners op zowel elementair niveau als in praktisch gebruik.

Al struikelend en stoeiend leren we ontzettend veel. Maar stapje voor stapje komen we verder en de eerste resultaten zijn veel belovend. Dat biedt een optimistisch perspectief in het recyclen van HMPE.

Meer informatie en prijsaanvraag

Ervaar zelf de kracht van Enduro Softslings

Bent u engineer of wederverkoper en op zoek naar technische of commerciële informatie over het gebruik en de mogelijkheden van HMPE Softslings? Onze sales engineers helpen u graag verder. Neem telefonisch contact op via +31 (0) 229 22 00 14 of mail naar info@softslings.com.